'Op weg naar het psychologisch paspoort' De GDA-methode

Cursusduur: 2 dagen (9.00-16.15u)
Studiebelasting: 10 uur (Literatuur)
Niveau: hbo+
Docenten: dr. Martine F. Delfos
Deelnameprijs : 745,00
Incompany aanvraag
Voor de diagnostische praktijk ontwikkelde Martine Delfos een grafische wijze om het leven van een kind in beeld te brengen. Het ordenen en visualiseren kan voor het kind in kwestie een therapeutisch effect hebben. Omgekeerd helpt de precieze, objectieve ordening de hulpverlener om beter het perspectief van het kind te nemen. Het centrale element in deze grafische dossieranalyse methode is de ‘levenslijn’. De nadelen van een dossier zoals selectieve weergave en perspectief van de hulpverlener worden tegemoet getreden door de grote precisie en de perspectiefneming vanuit de hulpvrager. In één oogopslag wordt het leven van het kind in beeld gebracht en worden de gaten in het dossier zichtbaar. De grafische dossieranalyse brengt dingen aan het licht die anders ongezien blijven, zoals maanden die geassocieerd worden met traumatische gebeurtenissen. De bron van gedrag – aanleg, rijping, omgeving – wordt beter benaderbaar en geeft daarmee ook houvast hoe de behandeling vormgegeven moet worden.

'Op weg naar het psychologisch paspoort' De GDA-methode is ook opgenomen in het Handboek diagnostiek en hulpverlening van Kievit en Tak.

Programma

tweedaagse module

Doelgroep

De cursus 'Op weg naar het psychologisch paspoort' De GDA-methode  is met name geschikt voor diagnostica, professionals in de ggz, hulpverleners, psychiatrie.


Vooropleiding

hbo+ werk- en denkniveau

Leerdoelen

  • Het dossier van een kind/jongere/volwassene grafisch in kaart kunnen brengen.
  • Verbanden leren leggen tussen elementen van de levenslijn.
  • Hypotheses kunnen genereren uit de levenslijn.
  • Vertaling naar diagnostiek en diagnostisch proces

LiteratuurBij de cursus is inbegrepen (t.w.v. € 21,00) een exemplaar van het boek Grafische Dossieranalyse van Martine F. Delfos 2016  ISBN 9789088506703. De literatuur dient voor aanvang van de cursus gelezen te zijn, waardoor de cursus vruchtbaar gemaakt kan worden.

Accreditatie

Deelnemers krijgen een certificaat van deelname van Logavak Opleidingsgroep BV.

Accreditatie kan worden aangevraagd bij diverse beroepsverenigingen. Neem voor meer informatie over de mogelijkheden contact op met info@logavak.nl.

Klantervaringen

Bij de open inschrijving wordt deze leergang gemiddeld beoordeeld met een 8,2!
?

Incompany krijgt deze Leergang een 9,4!


Reviews:

'Martine is een zeer gedreven en bevlogen persoon die staat voor ze zegt. Ze hanteert uitgesproken meningen die aanzetten tot denken en overwegen. Ze ziet de ander als een gelijkwaardige gesprekspartner en dat geeft een goed gevoel. Er kan geen sprake zijn van overtuigen maar wel het uitspreken van een weloverwogen mening zonder een oordeel te vellen.'

'Fantastisch, leerzaam en verhelderend. Ik vond het een cadeautje. Prachtig om dit mee te hebben mogen maken.'

'Heel bijzonder, waardevol. Alles in het belang van het kind. genoeg stof om over na te denken en de revue te laten passeren.'

'Inspirend, verrijkend, ik ben aangezet tot verder leren.'

Verder beoordeeld als: indrukwekkend, inspirerend en heel bijzonder.

Voorwaarden

Op dit aanbod zijn de algemene voorwaarden van Logavak Opleidingsgroep BV van toepassing.


Aanvullend

Bij de deelnameprijs zijn koffie/thee en een lunch inbegrepen.